StoryEditorWiadomości rolnicze

Zapiekanka curry z indyka i kapusty

20.06.2017., 15:06h
Składniki: 300 g mięsa z piersi indyka, oliwa, rozmaryn, sól, pieprz, 1/2 główki kapusty, 2 marchewki; składniki na sos: mała śmietana lub jogurt, 1 jajko, przyprawa curry.

Wykonanie: Składniki sosu wymieszać. Kapustę posiekać w kostkę, obgotować i odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce. Indyka pokroić w kostkę, posypać rozmarynem, solą pieprzem, olejem i wymieszać. W naczyniu do zapiekania ułożyć mięso, następnie marchewkę, posolić, a na końcu ułożyć kapustę. Jajko wymieszać ze śmietaną oraz curry. Przygotowaną zapiekankę polać sosem i zapiekać ok. 45 min, aż się zrumieni.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
12. grudzień 2024 01:03