StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z migdałami

09.01.2017., 14:01h
Składniki: sałata lodowa, 5 łyżek płatków migdałowych, 8 plasterków szynki, ugotowane jajko, 6 łyżek kukurydzy, czerwona cebula, pęczek szczypiorku, kiełki rzodkiewki.Składniki na sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki musztardy, łyżka soku z cytryny.



Wykonanie: Składniki na sos wymieszać i odstawić. Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki. Płatki migdałowe podsmażyć na suchej patelni. Ugotowane jajko przekroić na cztery części. Szczypiorek i cebulę posiekać drobno. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. W misce warstwami układać sałatę, kukurydzę, szynkę, kiełki, cebulę. Na koniec ułożyć jajko, polać sosem, posypać płatkami migdałowymi i szczypiorkiem.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. kwiecień 2024 20:30