Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Kuleczki z kalafiora

Wieś i Rodzina
Data publikacji 26.08.2016r.

Składniki: 1/2 kalafiora, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 szkl. bułki tartej, olej do smażenia.

Wykonanie: Kalafior gotujemy, odcedzamy. Rozcieramy widelcem, dodajemy jajko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz bułkę tartą. Mieszamy. Masa powinna być gęsta. Jeśli nie jest, dodajemy więcej bułki tartej. Formujemy małe kulki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z sosem czosnkowym.

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a