StoryEditorWiadomości rolnicze

Minipaschy

12.06.2014., 12:06h
Składniki: 1/2 kg tłustego twarogu, 100 g masła, 150 g cukru pudru, torebka cukru wanilinowego, 3 żółtka, 200 g posiekanych bakalii (owoców kandyzowanych, orzechów laskowych, rodzynek), 1/2 szkl. śmietanki 12%, orzechy laskowe do ozdoby.  

Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Śmietanę zagotowujemy, dodajemy utarte żółtka i podgrzewamy 3 minuty (nie gotujemy). Odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy masło, dwukrotnie zmielony ser i łączymy składniki. Na koniec wsypujemy bakalie i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej pieluchą, przykładamy deskę, obciążamy ją i odstawiamy (najlepiej na noc) do lodówki. Po wyjęciu dekorujemy owocami, orzechami laskowymi. Podajemy schłodzone.

 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 04:26