r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Roladki z bakłażanów

Wieś i Rodzina
Data publikacji 02.03.2015r.

Składniki: 2 bakłażany, 1 duża cebula, 300 g mięsa mielonego, sól, pieprz, olej.

r e k l a m a

Wykonanie: Bakłażany kroimy na plastry wzdłuż i lekko solimy (powinno wyjść 7–8 plastrów z jednego warzywa). Smarujemy je z dwóch stron małą ilością oliwy z oliwek. Patelnię również natłuszczamy oliwą. Na niej układamy pokrojone bakłażany. Każdy plaster smażymy z dwóch stron. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Gdy się zeszkli, dodajemy mięso i smażymy dalej. Do mięsa dodajemy przyprawy, masę mieszamy, a następnie wykładamy na usmażone warzywa. Bakłażany z masą zwijamy w roladki, po czym układamy je na blaszce. Zapiekamy 10 min w temp. 180°C.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody