StoryEditorWiadomości rolnicze

Fasolka zamiast diety cud i tabletek

06.09.2015., 07:09h

Szparagówka nada się i tym, którzy
przybierają na wadze, i tym,
którzy chcą na niej stracić. Fasolka
szparagowa zawiera bowiem cenny
dla ciężarnych kobiet kwas foliowy
i sporo błonnika, który polecany
jest jako główny składnik diet odchudzających.
Jej niski indeks glikemiczny
przyda się nie tylko szczuplejącym,
ale i cukrzykom. Znajdujący
się w fasolce kwas foliowy, związki
potasu, przeciwutleniacze, magnez,
witaminy B2 i B6 wspomagają
układ krążenia i zapobiegają udarom
mózgu. Pomaga ona w obniżeniu
poziomu złego cholesterolu,
zwłaszcza triglicerydów, co zapobiega
miażdżycy i zawałom serca.
Warto więc ze wszech miar sięgnąć
po zielone i żółte pałeczki.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
11. grudzień 2024 21:30