StoryEditorWiadomości rolnicze

Pierożki z jajecznym farszem

07.03.2022., 10:03h

Składniki na ciasto: kostka twarogu, szklanka mąki, 1 łyżka masła, szczypta soli.

Składniki na farsz: 5 jajek ugotowanych na twardo, 1 surowe jajko, sól, pieprz, koperek, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, olej.

Wykonanie: Ugotowane jajka posiekać w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać koncentrat, jedno surowe jajko, posiekany koperek oraz sól do smaku. Przesmażyć razem. Ser połączyć z mąką, masłem, solą i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest za luźne, dodać nieco więcej mąki. Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółka. Nakładać porcje farszu i sklejać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia z obu stron.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
11. listopad 2024 23:52