StoryEditorWiadomości rolnicze

Żur z chorizo i batatami

06.04.2022., 14:04h

Składniki: kilka plasterków kiełbasy chorizo, 1/2 litra żuru, sól, pieprz, papryczka chilli, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, tymianek, oliwa, 1 i 1/2 litra bulionu, 2 bataty, 3 łyżki śmietany.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez pras­kę. Zeszklić na oleju, dodać kiełbasę i razem dusić. Bataty obrać i pokroić w kostkę. Zagotować bulion, dodać cebulę, czosnek i kiełbasę oraz pokrojone bataty. Gdy będą miękkie, dodać żur, śmietanę, przyprawić do smaku i chwilę pogotować.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
12. grudzień 2024 15:40