StoryEditorWiadomości rolnicze

Blok czekoladowy

17.05.2016., 14:05h
Składniki: 1 kostka masła, 500 g mleka w proszku, 1/2 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 6 łyżek kakao, około 450 g herbatników, spora garść orzechów i rodzynek.

Wykonanie: Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier i podgrzewamy, aż masło się roztopi, a cukier rozpuści. Masa powinna się zagotować. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao, mleko w proszku i ucieramy mikserem. Do masy czekoladowej dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie, mieszamy. Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 14:30