r e k l a m a

Partner serwisu

Placki z dynią na słodko

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 28.09.2018r.

Składniki: 1 mały kubek jogurtu naturalnego (200 ml), 3/4 szkl. puree z dyni, 2 jajka, 1 1/2 szkl. mąki, 2 łyżki stopionego masła, 3 łyżki cukru, 2 łyżki proszku do pieczenia, szczypta soli, tłuszcz do smażenia.

r e k l a m a


Wykonanie



Dynię przekroić na pół i upiec w piekarniku środkiem do dołu, tak aby od góry była skórka. Piec ok. 30 minut, ostudzić i delikatnie wyjąć ze skórki. Odmierzyć potrzebną ilość dyni, dodać jogurt, jajka, masło i wymieszać.

Dodać suche składniki: cukier oraz proszek do pieczenia wymieszany z mąką i solą. Wszystkie składniki wymieszać, powinno wyjść dość gęste ciasto. Jeśli jest za rzadkie, należy podsypać więcej mąki.

Na rozgrzany tłuszcz nakładać porcje ciasta i smażyć placki. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.



Katarzyna Kosmala

Widziałeś już nasze video "Rolnik bronił swoich kur przed lisem. Teraz musi tłumaczyć się przed sądem"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody