Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na placuszki twarogowe z miodem i orzechami

Przepis na placuszki twarogowe z miodem i orzechami
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 19.09.2020r.

A może śniadanie na słodko? Dlaczego nie! Niezastąpione będą placuszki twarogowe, które wymieszane z orzechami i miodem smakują wprost wybornie. Jak je przyrządzić?

Składniki potrzebne na placuszki twarogowe z orzechami i miodem

  • 250 g białego sera,
  • 1 jajko,
  • 5 łyżek kaszy manny,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • masło klarowane lub olej do smażenia;
  • do podania: 2 łyżki miodu,
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich.
 

Jak przygotować placuszki?

Ser wymieszać z jajkiem, kaszą manną, cukrem wanilinowym. Ciasto będzie miało dość gęstą konsystencję. Nabierać łyżką porcję, w dłoniach formować niewielkie placuszki.

r e k l a m a

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano. Podawać polane miodem i posypane orzechami.

Widziałeś już nasze video "Do piernika! Weź udział w konkursie piernikowym TPR"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a