StoryEditorWiadomości rolnicze

Zapiekanka z indykiem, kalafiorem i ziemniakami

10.02.2017., 15:02h
Składniki: 200 g filetu z  indyka, 4 ziemniaki, 1/2 kalafiora, sól, pieprz, olej, 1 cebula, 1/2 szkl. startego sera żółtego.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i smażyć do miękkości. Posypać solą i pieprzem. Kalafior ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości, po czym odcedzić. W misce wymieszać mięso, ziemniaki i różyczki kalafiora.

Przełożyć do naczynia do zapiekania i posypać serem oraz przyprawami. Zapiekać 20 min przed podaniem.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 02:05