Kolskie masło ekstra – 90 lat tradycji i złoty medal dla OSM w Kole
OSM w Kole złoty medal otrzymała za Kolskie masło ekstra, które posiada 90-letnią tradycję. Jest to produkt naturalny. Powstaje z pasteryzowanej śmietanki, bez dodatku soli, konserwantów i barwników, zgodnie z ideą „czystej etykiety”.
Podwójny sukces OSM w Łowiczu – maślanki i serki śmietankowe podbiły jury
OSM w Łowiczu wyróżniona została dwoma złotymi medalami. Pierwszy za linię maślanek (500 g) o smakach: Matcha z malinami – kremowa, lekko herbaciana z nutą słodkich malin; Malina–żurawina – owocowa, orzeźwiająca i pełna energii; Czarny bez z cytryną – delikatnie kwiatowa z cytrusowym twistem. Drugi medal jury konkursowe przyznało za linię serków śmietankowych połączonych z wyrazistymi nutami papryki czereśniowej, bruschetty z ziołami i tzatziki.
Mlekovita z medalami za produkty z mleka A2A2
SM Mlekovita, targowy multimedalista, tym razem do Wysokiego Mazowieckiego zawiezie dwa medale. Wyróżnienia te otrzymały produkty z mleka A2A2, które są alternatywą dla osób z nietolerancją pokarmową białka mleka krowiego, dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych czy dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowym i układzie odpornościowym. Są to Mleko A2A2, Ser z mleka A2A2 w plastrach, Jogurt naturalny z mleka A2A2 i Twaróg półtłusty z mleka A2A2.
Innowacyjne mleko MU! z QR kodem – wyróżnienie dla OSM WART-MILK w Sieradzu
OSM WART-MILK w Sieradzu, sąd konkursowy wyróżnił za Mleko UHT MU! w kartonikach z kodem QR, który pozwala konsumentom brać udział w konkursach pod hasłem KOMU? MU!
Mozzarella ze Skierniewic – włoska jakość w polskim wydaniu
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skierniewicach, specjalizująca się w produkcji mozzarelli, medal otrzymała właśnie za ten produkt. Jest to ser tworzony z pasją według włoskiej receptury z najwyższej jakości mleka od lokalnych dostawców.
Paweł Kuroczycki
