StoryEditorPrzepisy

Przepis na indyjskie trufle z wiórkami kokosowymi

15.02.2020., 07:02h
Ten wyjątkowy deser wymaga tylko 5 składników i maksymalnie 20 minut przygotowań. Indyjskie trufle z wiórkami zadowolą każde, nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jak je przygotować?

Składniki potrzebne do przygotowania trufli:

  • szklanka wiórków kokosowych,
  • ¾ kostki masła,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1½ szklanki mleka w proszku.

Jak przygotować trufle indyjskie?

Połowę wiórków kokosowych podprażyć na jednej czwartej kostki masła i odstawić do ostygnięcia. Resztę masła utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło orzechowe, a następnie podsmażone wiórki i mleko w proszku.

Dalej ucierać. Gęstość masy można regulować, dodając masło, jeśli masa jest zbyt krucha, lub mleka w proszku, jeśli jest zbyt rzadka.

Z masy formować kuleczki i obtaczać je w pozostałych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki schłodzić w lodówce.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. kwiecień 2024 11:15