StoryEditorTargi rolnicze

Weź udział w I Wielkopolskim Forum Wołowiny

09.03.2023., 10:03h
Wystartowała rejestracja na I Wielkopolskie Forum Promocji Wołowiny. Wydarzenie odbędzie się 12 kwietnia w hotelu Moran w Ostrowie koło Powidza. Forum przyświeca hasło: "Poprzez promocję do zwiększenia spożycia w Polsce".

Co czeka uczestników I Wielkopolskiego Forum Promocji Wołowiny?

Uczestnicy forum będą mieli okazję wzięcia udziału w czterech panelach tematycznych, przyjrzenia się, jak przyrządza wołowinę jeden z czołowych polskich kucharzy, oraz poczuć jej smak. Podczas forum zostanie zaprezentowana również oferta partnerskich firm branżowych. Pomysłodawcom wydarzenia zależy również na tym, aby forum było miejscem nie tylko wymiany doświadczeń, ale także nawiązywania relacji biznesowych.

Organizatorem forum są grupy producenckie "Bizon" oraz "Bizon Logistyka". Udział jest bezpłatny. Osoby zainteresowane uczestnictwem proszone są o rejestrację na stronie: wolowina.tygodnik-rolniczy.pl. Lepiej nie zwlekać – liczba miejsc jest bowiem ograniczona.

Zapisy odbywają się za pośrednictwem naszej platformy dostępnej w tym miejscu.

"Tygodnik Poradnik Rolniczy" objął forum patronatem medialnym. Poniżej program wydarzenia.

Jaki jest plan wydarzeń I Wielkopolskiego Forum Promocji Wołowiny?

  • 9.15–9.30 Przywitanie gości

    • Jak ważna jest promocja? – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon", Bartosz Fabianowicz z Credit Agricole

  • 9.30–10.40. Panel I. Dobre praktyki hodowlane

    • Innowacje w hodowli bydła mięsnego – dr hab. Marcin Gołębiewski, prof. SGGW, dyrektor Instytutu Nauk o Zwierzętach SGGW

    • Dobre praktyki hodowlane w gospodarstwie – rolnik hodowca

    • Mikroorganizmy w hodowli bydła – Sławomir Gacka, ProBiotics Polska

    • Konserwacja i przygotowanie pasz objętościowych – Grzegorz Koch i Bartosz Kłyk, Geo Polska

  • 10.40–11.35 Panel II. Weterynarz to nie wróg

    • Profilaktyka to podstawa – Łukasz Szepietowski, specjalista rozrodu zwierząt

    • Czynniki wpływające na rozród – prof. Jan Twardoń, UP we Wrocławiu

    • Bieżące przepisy dobrostanowe i weterynaryjne (gospodarstwo, ubojnia) – Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu

  • 12.05–13.00 Panel III. Perspektywy finansowania

    • Płatności do produkcji oraz dobrostanowe do bydła – Jarosław Cieśla, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

    • Dofinansowanie do grup i organizacji producentów rolnych – Agnieszka Leszczyńska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

    • Jak samorząd rolniczy może wspierać hodowców bydła – Wiktor Szmulewicz, prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych

  • 13.00–14.45 Panel IV. Łączymy się w biznesie

    • "Bizon" to już nie tylko grupy, ale również marka – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon"

    • Uważaj, co podpisujesz – ABITL Legal kancelaria radcowska

    • Integracja i wzajemna promocja – przedstawiciele ubojni: Osi Poland Foodworks, Zaczyk

    • Perspektywy rozwoju rynku wołowiny – Jakub Olipra, Credit Agricol

Na zakończenie każdego z panelu będzie czas na zadawanie pytań i dyskusję. Wydarzenie podsumuje wspólna degustacja promocyjna wołowiny.

Magdalena Szymańska
fot. arch. red.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. kwiecień 2024 15:58