Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Highlandy spod Piaseczna - czy na tej rasie krów można zarobić?

Wiadomości Ciekawostki
Data publikacji 27.01.2019r.

Krowa rasy highland z hodowli Mirosława Kucharskiego, który ceni bydło szkockie górskie za łagodny temperament, imponujący wygląd, ale także duże zdolności adaptacyjne do trudnych warunków bytowych oraz bardzo dobrej jakości mięso.



r e k l a m a



Niestety, u nas w kraju rolnicy nadal nie otrzymują dobrych cen za wołowinę od ras ekstensywnych, żywionych na pastwisku, która jest przecież wręcz prozdrowotnym produktem, gdy porównamy ją np. z kurczakiem, którego tucz trwa 3 tygodnie przy wyłącznym udziale pasz przemysłowych.

Więcej o gospodarstwie Mirosława Kucharskiego czytaj w artykule "Highlandy czy salersy – która rasa bydła mięsnego bardziej sprawdza się w polskich warunkach?".




Andrzej Rutkowski

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a