Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na kokardki z truskawkami, chilli i sosem balsamicznym

Przepis na kokardki z truskawkami, chilli i sosem balsamicznym
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 13.06.2020r.

Makaron z truskawkami? Ależ oczywiście! Do tego nutka chilli, odrobina octu balsamicznego oraz szczypta świeżo startego parmezanu i letni obiad mamy gotowy. Jak go zrobić?

Składniki potrzebne na kokardki z truskawkami, chilli i octem balsamicznym

r e k l a m a

  • 200 g makaronu kokardki,
  • 300 g truskawek,
  • 1/2 łyżeczki papryki chilli,
  • 150 ml śmietany 18%,
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego,
  • 50 g startego na małych oczkach parmezanu,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz.

Jak przygotować danie?

Truskawki obrać z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło i wyłożyć na nie truskawki.

r e k l a m a

Dolać ocet balsamiczny, dodać chilli i śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos wydaje się mało słodki, można dodać odrobinę miodu. Sosem polać ugotowany wcześniej makaron.

Przed podaniem posypać danie startym parmezanem.

Widziałeś już nasze video "Do piernika! Weź udział w konkursie piernikowym TPR"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a