
Nowy kwartalnik „Bydło Mięsne i Opasy” to prawdziwa dawka profesjonalnej wiedzy dla hodowców
Od stycznia 2025 roku przygotowujemy wraz z redakcją „Top Agrar Polska” kwartalnik „Bydło Mięsne i Opasy”. W najnowszym numerze BMiO znajdziecie między innymi teksty o tym, że pasze rzepakowe to nie tylko śruta, kiedy warto pokusić się o opas na pastwisku, przeczytacie rozmowę z dr. hab. Marcinem Gołębiewskim, prof. SGGW, o tym, jak wykorzystywać inteligentne koryta w opasie bydła, i czym jest inteligentna podłoga.
Prezentujemy też, jak obora uwięziowa sprawuje się jako odchowalnik u rolników z Lubelszczyzny. Przeczytacie także o tym, jak powinien wyglądać idealny obiekt dla bydła mięsnego oraz prezentujemy francuskie gospodarstwo, w którym od 1972 roku prowadzona jest hodowla salersów.
Aby zaprenumerować „Bydło Mięsne i Opasy”, wystarczy zadzwonić pod nr tel. 61 886 29 70.