StoryEditorWiadomości rolnicze

Barszcz z malinami i pulpetami drobiowymi

09.12.2016., 15:12h
Składniki: 50 dag buraków, 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego, 2 jabłka, 20 dag malin lub 50 ml soku z malin, 30 dag filetów z kurczaka, 1/3 szklanki śmietanki kremówki, sól, pieprz, cukier, majeranek.



Wykonanie: Obrane i pocięte w plasterki buraki zalewamy gorącym bulionem i gotujemy 20 min. W połowie gotowania dodajemy starte na tarce jabłka. Odstawiamy na 20 min, przecedzamy i doprawiamy. Maliny miksujemy i dodajemy do barszczu. Piersi z kurczaka myjemy, mielimy i wyrabiamy ze śmietaną. Przyprawiamy i formujemy kulki. Barszcz zagotowujemy, po czym wrzucamy do niego pulpety i gotujemy je do miękkości.

Przepis nadesłała: Marzanna Pietrzak (Gruczno)

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
15. grudzień 2024 13:44