StoryEditorWiadomości rolnicze

Duszony schab z czereśniami

30.06.2015., 15:06h
Składniki: 1/2 kg schabu, 1 szkl. mąki, olej do smażenia mięsa, 1 szkl. bulionu warzywnego, sól, pieprz, 300 g czereśni, 1 łyżeczka cukru, sok z połowy cytryny.  

Wykonanie: Mięso kroimy na plastry i rozbijamy. Solimy, lekko obsypujemy mąką i podsmażamy na oleju. Bulion zagotowujemy, dodajemy usmażone mięso i dusimy przez 20 min na małym ogniu. Czereśnie drylujemy, przekładamy na patelnię, dodajemy cukier, sok z cytryny oraz 4 łyżki sosu z mięsa i podsmażamy, aż czereśnie staną się miękkie (ok. 10 min). Schab podajemy z czereśniami, roszponką oraz ryżem.

 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
14. grudzień 2024 01:56