StoryEditorWiadomości rolnicze

Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami zapiekany z pomidorkami

23.08.2017., 16:08h
Składniki: 2 filety z kurczaka, ok. 8 pieczarek, 4 łyżki żółtego sera startego na tarce, sól, pieprz, olej, 1 jajko, 5 łyżek mąki, pomidory koktajlowe

Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażać na oleju. Dodać sól, pieprz, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Ostudzone wymieszać z serem. Przygotowanym farszem nadziewać filety, nacinając je delikatnie od góry. Obtaczać w jajku, mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone układać na kratce, aby mięso odpoczęło. Przestudzone filety pokroić na plastry, ułożyć pomidory koktajlowe i zapiekać ok. 15 minut. Podawać z ziemniakami.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
29. kwiecień 2024 11:03