StoryEditorWiadomości rolnicze

Focaccia z serem i pomidorami koktajlowymi

29.09.2014., 15:09h
Składniki na ciasto: 50 g świeżych drożdży (1/2 kostki), 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka miodu, 2 szkl. mąki, 1 łyżeczka soli, ½ szkl. ciepłej wody; 300 g żółtego sera, gruboziarnista sól, 400 g pomidorów koktajlowych.

Wykonanie: Drożdże rozcieramy w ciepłej wodzie. Dodajemy miód, sól, mąkę, olej oraz drożdże i zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt luźne, należy dodać więcej mąki. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i rozkładamy na cieście. Następnie układamy pomidory jeden przy drugim (lekko wciskając w ciasto) i posypujemy solą. Zapiekamy ok. 30 min w temp. 180°C.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
13. grudzień 2024 16:00