StoryEditorWiadomości rolnicze

Gruszka w czekoladzie z prażonymi płatkami migdałowymi

05.10.2015., 13:10h
Składniki: 4 gruszki, 4 łyżki prażonych płatków migdałowych, 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady, 25 g masła, 1 łyżka cynamonu.

Wykonanie: Gruszki obieramy ze skórki, zostawiamy ogonek. Wodę z cynamonem doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy gruszki. Gotujemy na małym ogniu 45 min, aby nie były zbyt miękkie. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Gorące gruszki polewamy ciepłym sosem czekoladowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
13. grudzień 2024 23:06