StoryEditorWiadomości rolnicze

Kotlety z kaszy gryczanej

09.12.2016., 17:12h
Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej nieprażonej, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka masła, 2 jajka, 4 łyżki startego żółtego sera, sól, olej. Składniki na panierkę: 1 jajko, bułka tarta.


Wykonanie:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła na półsypko. Studzimy, po czym wyrabiamy z jajkami i serem na masę. Formujemy kotleciki, panierujemy w ubitym jajku i tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju i podajemy z sosem – grzybowym lub cebulowym – oraz surówkami. Kotlety można jeść także na słodko.

Przepis nadesłała: Barbara Kaczmarek (Czamaninek)

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
13. grudzień 2024 14:51