StoryEditorWiadomości rolnicze

Masz cukrzycę? Sprawdź, co podnosi cukier

22.08.2016., 15:08h
Za dużo cukru we krwi to nie tylko przypadłość cukrzyków, ale tysięcy z nas, którzy jeszcze nie mają takiej diagnozy, za to konsumują duże ilości wysoko przetworzonych produktów czy po prostu tych dosładzanych sacharozą. I jedni, i drudzy powinni wiedzieć, po jakich pokarmach cukru we krwi jest więcej.

Istnieje wiele przyczyn, dla którch  cukier, czyli stężenie glukozy we krwi może się zwiększać albo ulegać wahaniom. Co więcej, każdy reaguje nieco inaczej na spożycie tych samych pokarmów. Po niektórych składnikach jednak u wszystkich rejestruje się zwiększenie stężenia cuk­ru. Dlatego jeśli jesteś cukrzykiem, warto po spożyciu niektórych produktów czy potraw sprawdzić, jak na nie reagujesz.

Cały artykuł przeczytacie Państwo w  numerze 35/2016 "Tygodnika Poradnika Rolniczego". Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata, zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 22:52