StoryEditorPrzepisy

Pomidorki pod pierzynką

08.08.2018., 15:08h
Na szczęście pomidory to warzywo, którego u nas dostatek, i to przez kilka dobrych miesięcy. Korzystajmy z tego źródła potasu i przyrządzajmy z niego nie tylko zupy i sosy, ale też wieloskładnikowe dania. Orzeźwiający smak pomidora świetnie sprawdzi się w przekąskach.

Składniki:

2 większe, twarde pomidory, 4 jajka, 2 łyżki majonezu, pęczek pietruszki, 1 cebula, żółty ser, sól, pieprz.


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Podobnie cebulę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Połączyć jajka z cebulą, pietruszką, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Pomidory pokroić na grubsze plastry, na każdym ułożyć pastę jajeczną.

Posypać obficie serem startym na małych oczkach. Można schłodzić przed podaniem.




Katarzyna Kosmala

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
28. kwiecień 2024 02:19