r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Fasolka szparagowa smażona z pieczarkami i serem parmigiano

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 17.08.2019r.

Spieszmy się z wykorzystaniem fasolki w naszej kuchni, nim zniknie ze sklepowych półek! Tym razem proponujemy zaserwować ją w niecodziennym towarzystwie - wraz ze smażonymi pieczarkami i serem parmigiano. Palce lizać!

r e k l a m a

Składniki na fasolkę szparagową z pieczarkami i serem parmigiano

  • 300 g fasoli szparagowej,
  • 200 g pieczarek,
  • 4 łyżki sera parmigiano reggiano w płatkach,
  • tymianek,
  • sól,
  • pieprz,
  • masło klarowane.

Jak przygotować danie?

Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić na pół i na cienkie plasterki.

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na maśle klarowanym, dodać pokrojone pieczarki i poddusić. Doprawić.

Dodać ugotowaną fasolkę i dusić razem.

Posypać serem i podawać gorące.


r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody