StoryEditorPrzepisy

Sezon na kabaczka... , czyli przepis na pasztet z cukinii i pieczarek

06.08.2020., 09:08h
Dziś przedstawiamy państwu przepis z cyklu "sezon na kabaczka" przepis na przepyszny  i prosty w wykonaniu pasztet z cukinii i pieczarek. Życzymy smacznego.

Pasztet z cukinii i pieczarek

Składniki:

  • 700 g cukinii,
  • 300 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 2 łyżki masła klarowanego,
  • 3/4 szklanki bułki tartej,
  • 6 łyżek kaszy manny,
  • posiekana natka pietruszki,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.

 

Wykonanie:

Pieczarki posiekać, poddusić na maśle z cebulą i przepuścić przez maszynkę. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach, marchewkę na małych. Posolić i odstawić na 15 minut. Odcisnąć na sicie cukinię z marchewką, dodać zmielone pieczarki oraz resztę składników. Piekarnik nagrzać do 180°C. Masę wyłożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką, posypać resztą bułki tartej. Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 70 minut. Całkowicie ostudzić.

Życzymy Smacznego.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
26. kwiecień 2024 01:11