r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Tarta czekoladowa z gruszkami

Wieś i Rodzina
Data publikacji 20.10.2014r.

Składniki na ciasto: 3 żółtka, 2 łyżki śmietany, ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 2 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; składniki na masę nr 1: 1 budyń czekoladowy, ½ kostki masła, 1½ szkl. mleka, 3 łyżki cukru; składniki na masę nr 2: 6 gruszek, 2 łyżki cukru, 1 galaretka wiśniowa.

r e k l a m a

Wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy je na formę do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 180°C. Przygotowujemy masę nr 1. Szklankę mleka zagotowujemy z cukrem. W połowie szklanki mleka mieszamy budyń i dodajemy do gotującej się reszty mleka. Gotujemy budyń i studzimy go. Ucieramy masło, stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Masę wykładamy na ciasto. Przygotowujemy masę nr 2. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i smażymy z cukrem, aż staną się miękkie. Na koniec dodajemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Tężejące, przestudzone jabłka wykładamy na ciasto z budyniem i odstawiamy do lodówki.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody