StoryEditorWiadomości rolnicze

Krokiety z kapustą i grzybami

10.03.2017., 17:03h
Ciasto naleśnikowe: 3 szkl. mleka, 3 jaja, szczypta soli, 2 szkl. mąki, 4 łyżki oleju.Składniki na farsz: 1/2 kg gotowanych grzybów, 2 cebule, olej, 1/2 kg ugotowanej kapusty kiszonej, bułka tarta.

Wykonanie: Mikserem ubić jaja, dodać mleko, sól, mąkę i olej. Szklankę ciasta naleśnikowego odlać do obtoczenia krokietów. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę kiszoną wypłukać i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać zmielone grzyby i drobno pokrojoną, ugotowaną kapustę.

Doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nakładać przygotowany farsz i zwinąć w krokiety. Obtaczać w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. kwiecień 2024 23:59