StoryEditorWiadomości rolnicze

Sernik wiedeński z truskawkami

14.07.2017., 17:07h
Składniki: 1 kg tłustego twarogu dwukrotnie mielonego, 6 jajek, 1/2 kostki masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szkl. cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 1/2 kg świeżych truskawek, 1 galaretka truskawkowa.

Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać masło, a następnie ser, aromat oraz mąkę ziemniaczaną. Gotową masę przenieść do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w temp. 180°C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec przez kolejne 50 minut. Wystudzić ciasto w otwartym piekarniku. Najlepiej kolejnego dnia wyłożyć na sernik pokrojone truskawki, a następnie zalać je tężejącą galaretką truskawkową i schłodzić w lodowce.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
09. grudzień 2024 18:00