StoryEditorWiadomości rolnicze

Zupa krem z zielonych szparagów

16.05.2017., 16:05h
Składniki: 1 pęczek szparagów, 3 ziemniaki, 2 cebule, 2 łyżki masła klarowanego do smażenia, 1,5 l bulionu, sól, pieprz, płatki migdałowe.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na maśle klarowanym. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Ze szparagów usunąć twarde, zwłókniałe części, i obrać je. Usmażoną cebulę, ziemniaki i szparagi zalać bulionem i gotować, aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Krem podawać z płatkami migdałowymi.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
13. grudzień 2024 23:49