![<p>– <em>Europa sama wysuwa się na pozycję światowego outsidera, ponieważ wszędzie na świecie rośnie pogłowie zwierząt gospodarskich, rośnie także produkcja mięsa i mleka, a w Unii Europejskiej tendencje są, niestety, odwrotne </em>– mówi dr hab. Marcin Gołębiewski</p>](https://static.tygodnik-rolniczy.pl/images/2024/02/13/o_525133_1280.webp)
Jak co roku zwieńczeniem Forum Sektora Wołowiny jest rozstrzygnięcie w Konkursie Producent Bydła Mięsnego Roku 2023 oraz rozdanie nagród. W tym roku podobnie jak w poprzednich latach nagrody przyznawano w trzech kategoriach - hodowca, producent odsadków oraz producent opasów. Przyznano również wyróżnienia.
{embed_photo_L50_tap}423564{/embed_photo_L50_tap}
Laureaci Konkursu Producent Bydła Mięsnego Roku 2023:
- kategoria hodowca – Bogna Hupa,
- kategoria producent odsadków – Dorota i Maciej Koprowscy,
- kategoria producent opasów – Katarzyna i Marek Tomaszewscy.
Wyróżnienia w Konkursie Producent Bydła Mięsnego Roku 2023:
- kategoria hodowca – Rafał Nowak; Jan Zobek,
- kategoria producent odsadków – Krzysztof, Roman, Jarosław i Grzegorz Kucharscy; Jacek Majcher,
- kategoria producent opasów – Dominik Pleśnierowicz; Sławomir Leończuk.
Gratulujemy!
Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego