StoryEditorWiadomości rolnicze

Babeczki dyniowe z serem mascarpone

19.09.2016., 15:09h
Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, szczypta soli, 2 jajka, 3/4 szkl. cukru, 1 szkl. dyni hokkaido, 3/4 szkl. oleju, 125 g serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, posypka o smaku mango.

Wykonanie: Dynię pieczemy około 20 min w piekarniku, po czym ucieramy blenderem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą oraz przyprawą do piernika. Jajka ucieramy z cukrem, dynią oraz olejem. Wsypujemy suche składniki i ucieramy. Masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 25 min w temp. 180°C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, a następnie dekorujemy. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem. Każdą muffinkę smarujemy serem i posypujemy posypką.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
11. grudzień 2024 07:23