StoryEditorWiadomości rolnicze

Bruschetta z dynią

11.10.2016., 15:10h
Składniki: 1 bruschetta (mała bagietka), 1/2 średniej dyni pomarańczowej, sól, pieprz, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, masło, pęczek pietruszki, 3 łyżki sera żółtego startego na małych oczkach.

Wykonanie: Dynię obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, polewamy olejem. Mieszamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy 2 łyżki masła i ucieramy widelcem. Bruschettę kroimy w poprzek, smarujemy masłem czosnkowym. Na każdą kromkę układamy podpieczoną dynię, posypujemy pietruszką i serem. Pieczemy w piekarniku 10 minut.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
15. grudzień 2024 11:59