StoryEditorWiadomości rolnicze

Czekoladowy tort naleśnikowy

22.02.2016., 12:02h
Składniki: 3 jajka, 2 szkl. mleka, 1 i 1/2 szkl. mąki, szczypta soli, 2 łyżki masła klarowanego do smażenia, 200 ml kremu czekoladowego, 1/2 szkl. drobno posiekanych orzechów włoskich, 1/3 tabliczki mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach.

Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy w większej misce za pomocą miksera. Ciasto powinno mieć niezbyt gęstą konsystencję. Na małej patelni na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy cieniutkie naleśniki. Każdy smarujemy kremem czekoladowym (najlepiej naleśniki smarować pojedynczo na desce/blacie), po czym kładziemy jeden na drugim. Na ostatni naleśnik kładziemy trochę więcej kremu i posypujemy siekanymi orzechami i startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki, aby zastygł.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
27. kwiecień 2024 14:27