StoryEditorPrzepisy

Przepis ma omlet z botwinką i fetą

19.07.2020., 09:07h
Botwinka w wersji śniadaniowej? Bardzo proszę! Wystarczy podać ją w towarzystwie fety na śniadaniowym, lekkim omlecie. Palce lizać!

Składniki potrzebne na omlet z botwinką i fetą

  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej,
  • po szczypcie soli i pieprzu,
  • 3 łyżki mleka,
  • pęczek botwiny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • około 2 łyżek pokruszonego sera feta,
  • 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu.

Jak przygotować omlet?

Jajka rozbić, dodać sól, pieprz, mleko oraz mąkę. Wymieszać mikserem. Masło rozpuścić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie posiekaną botwinkę. Poddusić na małym ogniu, aż zmiękną. Wlać jajka.

Przykryć przykrywką i poczekać, aż się zetną. Gorący omlet zdjąć z patelni i posypać fetą.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
12. grudzień 2024 20:02