StoryEditorWiadomości rolnicze

Zupa krem ze szpinaku i bobu

25.07.2016., 12:07h
Składniki: 150 g szpinaku, 200 g bobu, 1,5 l bulionu, 2 cebule, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki masła klarowanego, 3 ząbki czosnku, opcjonalnie – słone przekąski.

Wykonanie: Bób gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Obieramy ze skórek. Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy posiekany szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażamy. Zalewamy gorącym bulionem i gotujemy. Dodajemy ugotowany bób, ucieramy blenderem i przyprawiamy. Podajemy z grzankami lub solonymi przekąskami.

 

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
11. grudzień 2024 14:39